Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@21:53:55 GMT

بحث درباره صادرات اسباب‌بازی‌ و چالش‌های آن

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۱۳۵۴

بحث درباره صادرات اسباب‌بازی‌ و چالش‌های آن

نشست تخصصی «توسعه صادرات اسباب‌بازی؛ چالش‌ها و راهکارهای آن» در هفتمین روز از نمایشگاه اسباب‌بازی برگزار شد.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل کانون، نشست تخصصی «توسعه صادرات اسباب‌بازی؛ چالش‌ها و راهکارهای آن» ۲۷ فروردین‌ماه همزمان با هفتمین روز نمایشگاه و بازار فروش هفتمین جشنواره اسباب‌بازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور فرهاد نوری معاون توسعه صادرات کالا و خدمات و علیرضا برازی ‏مدیرکل دفتر تبلیغات هوشمندانه و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیدین مهدی‌زاده دبیر جشنواره اسباب‌بازی و رئیس ستاد شورای نظارت بر اسباب‌بازی در ابتدای این نشست مطرح کرد: یکی از مشکلات اسباب‌بازی برای صنعتی‌شدن در ایران، تنوع متریال و تنوع ساخت است که همین تنوع باعث شد عملاً با این‌که ما در چند سال اخیر تولیدکننده اسباب‌بازی بوده‌ایم اما زیر یک چتر خاص قرار نگرفتیم. با وجود صنایع خلاق فرصتی پیش آمد تا صنایع فرهنگی زیرمجموعه هم قرار بگیرند. پس از ممنوعیت واردات اسباب‌بازی در سال ۹۸ شاهد جهش کیفی در این حوزه بودیم که بخشی از واردکنندگان در این فضا رو به تولید آوردند و با ارتباطات بین‌المللی و حسن سلیقه‌ای که داشتند، توانستند آثار خوبی تولید کنند و درنتیجه رقابتی در داخل کشور شکل بگیرد.

رئیس ستاد شورای نظارت بر اسباب‌بازی اظهار کرد: موضوع صادرات و توسعه صادرات همواره دغدغه ما در حوزه اسباب‌بازی بوده اما در چند سال اخیر به‌طور اساسی به آن پرداخته‌ایم. سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ را تقریباً می‌توان دوران نهضت ترجمه در ساخت، فرم و شکل اسباب‌بازی دانست. این ماجرا ابتدا چیز جالبی نبود که صنعت اسباب‌بازی ما کپی از خارج باشد اما بعدها، ناگزیر شرکت‌ها هم به سمت تولید رفتند و خلاقیت خود را در این زمینه نشان دادند که می‌توانند وارد بازارهای جهانی شوند.

مهدی‌زاده در پایان این بخش سخنان خود، درباره مشکلات صادرات کالا به خارج از کشور گفت: به‌دلیل مشکلات ارزی در داخل کشور تولیدکنندگان ما از این صادرات سود چندانی نمی‌برند. به‌طور جدی امیدواریم که در سال ۱۴۰۱ مسئولان ما را راهنمایی کنند تا این سود حاصل از صادرات کالا به نفع تولیدکننده باشد. با توجه به اقدامات انجام‌شده و به‌دلیل بالا بودن سطح محصولات داخلی، ورود محصولات خارجی به ایران کم شد، زیرا نمونه باکیفیت داخلی آن وجود داشت.

 نباید درها را روی خودمان ببندیم

فرهاد نوری معاون توسعه صادرات کالا و خدمات در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: در حوزه صادرات بحث مفصل است و مشکلات ارزی در صادرات جای پیگیری بسیاری دارد. اساساً جایگزینی واردات یک استراتژی‌ست، داخلی‌سازی و بومی‌سازی یک استراتژی‌ست و توسعه صادرات یک استراتژی دیگر است. ما اکنون باید ببینیم در حوزه اسباب‌بازی در دنیا کجا ایستاده‌ایم.

او اضافه کرد: تجربه‌های ناموفقی در صنایع مختلف داشتیم‌ که وقتی خواستیم جلو صادرات را بگیریم‌ جامعه را از تکنولوژی برتر محروم کردیم و به تکنولوژی پایین‌تر عادت دادیم. باید مراقب باشیم زیرا اگر قرار باشد جلو واردات را بگیریم و فرزندان‌مان از محصولات خارجی استفاده نکنند، باید در داخل نمونه باکیفیت آن را داشته باشیم. اگر قرار باشد دیوارهای تعرفه‌ای را خیلی بالا بگیریم یا ممنوعیت واردات ایجاد کنیم، نتیجه این می‌شود که یک بازار بدون رقابت را در اختیار گروهی خاص قرار دهیم که به‌تبع آن، کیفیت و خلاقیت رشد نمی‌کند.

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت گفت: خوشبختانه در صنعت اسباب‌بازی سهم بزرگی از آن را خلاقیت و تفکر ایجاد می‌کند و در کشور ما باید گوشه‌ای از این صنعت بزرگ و خلاقانه را که در دنیا در حال انجام است، بگیریم و در زمینه تولید، رشد کنیم، نه این‌که درها را ببندیم و بگوییم صفر تا صد محصولات را خودمان تولید می‌کنیم. اگر بتوانیم بازار داخلی را اقناع کنیم، در نتیجه می‌توانیم به صادرات هم فکر کنیم. اگر کالایی بی‌کیفیت باشد و در داخل امتحان خود را پس نداده باشد، قطعا در بازار خارجی هم محکوم به شکست است. ما خودمان را از رقابت بین‌المللی و مزایای رقابت محروم نمی‌کنیم. اگر به نقطه‌ای رسیدیم که محصولی از نظر ساخت، متریال، خدمات پس از فروش و... به حد استاندارد رسید، در نتیجه مباحث شتاب‌دهندگی روی کار می‌آید و برای قرار گرفتن در زنجیره ارزش و قیمت‌گذاری در سطح جهانی، ما هم پای کار می‌آییم.

 

دعوت از کشورهای خارجی برای بازدید از اسباب‌بازی‌ها

نوری درباره همکاری با کشورهای خارجی در حوزه اسباب‌بازی این‌طور توضیح داد: ما حوزه اسباب‌بازی را یک هنر - صنعت می‌دانیم و نهادهای زیادی در حوزه صنایع خلاق هستند که در این زمینه کمک کنند. نباید بترسیم و خارجی‌ها را بیاوریم‌ تا کالاهای ما را ببینند و از نمایشگاه‌های ما بازدید کنند، زیرا آن‌ها سفیران ما برای بازاریابی خارجی هستند.

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات گفت: تولیدکنندگان ولی‌نعمتان ما هستند و اگر ما در دولت کاری می‌کنیم به برکت فعالیت همین دوستان بخش خصوصی‌ست. اگر کارخانه شما برای عرضه بین‌المللی آماده باشد، ما هم گروه‌های خارجی را برای بازاریابی به شما معرفی می‌کنیم و این ارتباط شکل می‌گیرد. وقتی تولیدکنندگان به شکل ریالی بفروشند، سود زیادی سهم واسطه می‌شود و اگر یک قرارداد شفاف با پیمانکاری درست بسته شود، روند بازاریابی درست انجام می‌شود.

آیدین مهدی‌زاده در ادامه این نشست افزود: به‌عنوان رئیس ستاد شورای نظارت بر اسباب‌بازی این را می‌گویم که عزیزانی در جمع تولیدکنندگان ما هستند که تجربیات خوبی در زمینه تولید، طراحی و عرضه دارند اما گروه‌ یا دورهمی‌ خاصی وجود ندارد که این تبادل نظر و اطلاعات انجام شود.

 

نیاز به آموزش و ارتباط با رسانه‌ها در حوزه اسباب‌بازی

علیرضا برازی ‏مدیرکل دفتر تبلیغات هوشمندانه و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از این نشست درباره اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این‌طور توضیح داد: این ستاد نهادی حاکمیتی‌ست که در سطوح نظارتی فعالیت دارد و در سطوح اجرایی وارد نمی‌شود. دو موضوع مهم در این حوزه، یکی سرانه استفاده از اسباب‌بازی در کشور است که مانند سرانه استفاده از کتاب، خیلی پایین است. یکی هم مدیریت دانش در حوزه استفاده از اسباب‌بازی‌ست؛ به این معنا که عزیزان زیادی در این حوزه فعالیت می‌کنند اما بخش اعظم این دانش در ذهن افرادی‌ست که مدتی در این فضا هستند و بعد خارج می‌شوند یا این اطلاعات را با کسی درمیان نمی‌گذارند.
او اضافه کرد: با پیوند این دو موضوع باید تأیید کنم که ما با قاچاق اسباب‌بازی و تقلب در این حوزه مواجه هستیم اما برنامه داریم تا پیوست‌های فرهنگی را برای تولیدکنندگان این حوزه طراحی کنیم تا تولیدکنندگان با استفاده از این پیوست‌های فرهنگی بتوانند این حوزه را مدیریت کنند.

مدیرکل دفتر تبلیغات هوشمندانه و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: بخش مهم این پیوست‌های فرهنگی در عرصه اسباب‌بازی آموزش است. توزیع‌کننده و مصرف‌کننده اسباب‌بازی باید در این زمینه آموزش دیده‌باشند و مثلاً بدانند که چگونه محصول تولیدشده را به دست مخاطب برسانند یا از آن استفاده کنند. بخشی از این پیوست‌های فرهنگی هم مربوط به رسانه است. منظور از رسانه فقط تلویزیون نیست بلکه باید در حوزه ساخت انیمیشن و... به خانواده‌ها بگوییم که استفاده از اسباب‌بازی غیراستاندارد چقدر برای بچه آن‌ها ضرر دارد.
برازی در پایان گفت: متأسفانه ما در حوزه اسباب‌بازی، سرگرمی و بازی‌های رایانه‌ای تشکل فعال نداریم و این یک نقطه ضعف است.

در ادامه این نشست، تولیدکنندگان صنعت اسباب‌بازی نکات و سوالات خود را با محوریت موضوعاتی چون مشکلات موجود در زمینه صادرات و ارتباط با کشورهای مختلف، تولیدات پایلوت ایرانی، توسعه صادرات و لزوم روابط دیپلماتیک، مشکل انتقال پول در صادرات بین‌المللی، برندسازی در صنعت اسباب‌بازی، هزینه بالای حضور تولیدکنندگان داخلی در نمایشگاه‌های بین‌المللی، نبود مواد اولیه باکیفیت در داخل کشور، موانع رقابت کالای ایرانی در مقابل کالای خارجی و لزوم ایجاد انجمنی صنفی در حوزه اسباب‌بازی مطرح کردند.

نوری در پایان این نشست گفت: ما باید این واقعیت را بپذیریم که کشور در شرایط تحریم قرار دارد و هرچقدر دولت به دنبال پیش‌برد مطالبات باشد، اما باید با این موضوع کنار بیاییم و در قالب چارچوب‌ها فعالیت کنیم. در صنایع خیلی سخت نیست که صادرات و واردات را هم‌سان کنیم. حمایت‌های دولتی همواره در مراحل ابتدایی صورت می‌گیرد؛ برای مثال، برای حضور در جشنواره‌های بین‌المللی، می‌توانیم از شرکت‌های کوچک حمایت کنیم. البته باید نهادهایی در داخل صنعت اسباب‌بازی ساخته شود تا تولیدکنندگان را به ما معرفی کند.

 

نمایشگاه و بازار فروش اسباب‌بازی هفتمین جشنواره ملی اسباب‌بازی مصادف با ایام ماه رمضان از ۲۱ تا ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۷ تا ۱ بامداد در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می‌شود. هفتمین روز از نمایشگاه و بازار فروش اسباب‌بازی با عنوان «مدیریت بحران» نام‌گذاری شده‌است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: اسباب بازی ، واردات اسباب بازی ، قاچاق

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اسباب بازی واردات اسباب بازی قاچاق معاون توسعه صادرات کالا و خدمات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حوزه اسباب بازی پیوست های فرهنگی صنعت اسباب بازی اسباب بازی اسباب بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۱۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار

استاندار گیلان با اشاره به ‌سفر اخیرش به روسیه گفت: در این سفر زیتون رودبار را معرفی کردیم و قراردادهایی در این خصوص نوشته شد و صادرات در حال انجام است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، اسدلله عباسی ظهر امروز‌ در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه شهر رستم‌آباد از توابع شهرستان رودبار با اشاره نقش حضور مسؤولان در بین مردم به منظور رسیدگی به حل مشکلات آنان اظهار کرد: بنده به عنوان خادم مردم گیلان همواره در بین مردم بوده و در تمامی نقاط گیلان حضور داشته و برای حل مشکلات آنان تلاش کردم زیرا حضور در بین مردم یک تکلیف برای مسؤولان است.

وی با بیان اینکه دولت در راستای منویات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی اقداماتی را در راستای پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی اقداماتی را انجام داده است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی عملیات در وعده صادق به وعده خود عمل کرده و مردم پیروزی مقتدرانه را جشن گرفتند زیرا تمامی قدرت‌های جهانی نتوانستند مانع اصابت موشک‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اهداف از پیش تعیین شده شوند.

استاندار گیلان با اشاره به اقدامات وحشیانه رژیم صهیونسیتی در شهر غزه گفت: رژیم صهیونسیتی با اقدامات وحشیانه خود در فلسطین و غزه به منفور ترین‌ رژیم جهان تبدیل شده است.

عباسی با تاکید بر اشاعه فرهنگ جهاد و مقاومت در تمامی ملت‌های آزادی‌خواه جهان افزود: بیداری اسلامی و ندا مظلومیت مردم فلسطین و غزه اکنون در تمامی جهان نمایان شده است به طوری که اکنون در دانشگاه های آمریکا شاهد اعتراض به اقدامات وحشیانه رژیم صهیونسیتی و‌ حمایت آمریکا از این رژیم هستیم.

وی یکی از اهداف دولت سیزدهم را تحقق کامل شعار سال و مردمی سازی اقتصاد دانست و بیان کرد: برنامه و سیاست دولت سیزدهم تحقق شعار سال و مردمی سازی اقتصاد است و برای اجرایی شدن این امر شبانه روز تلاش می‌کنیم.

استاندار گیلان با بیان اینکه در کشور و گیلان هیچ مشکلی در تأمین کالای اساسی وجود ندارد، تصریح کرد: علیرغم همه فشارها در تأمین کالای اساسی به خوبی عمل کرده و تمامی کالاهای اساسی از جمله مرغ و گوشت در گیلان در انبارها وجود داشته و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

عباسی با اشاره به سرمایه‌گذاری 100 هزار میلیارد تومانی در حوزه اقتصاد در گیلان گفت: در توزیع عادلانه ثروت در این استان اقدامات خوبی انجام شده و گیلان در این راستا جزو هفت استان برتر کشور است

وی با بیان اینکه دولت جهادی سیزدهم با تکیه بر رهنمودهای مقام معظم رهبری و آرمان‌های شهدا و امام شهدا در راه حل مشکلات کشور گام برمیدارد، گفت: در 2 سال اخیر ما توانستیم در بسیاری از زمینه ها رشد و پیشرفت داشته باشیم

استاندار گیلان با تاکید بر کاهش نرخ بیکاری در گیلان در 2 و نیم سال گذشته افزود: بر اساس آمار نرخ بیکاری در گیلان  یک و نیم درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است و در مشارکت اقتصادی چهار درصد بالاتر از میانگین کشوری هستیم.

عباسی با بیان اینکه از حیث دیپلماسی خارجی دولت سیزدهم بسیار فعال بوده است، تصریح کرد: در 2 و‌نیم سال گذشته جمهوری اسلامی عضو اتحادیه‌های مختلف اقتصادی شامل شانگهای و بریکس شده است که این امر نشان‌دهنده شرایط مطلوب جمهوری اسلامی در حوزه دیپلماسی اقتصادی است.

وی زیتون را یکی از محصولات استراتژیک و‌ مهم کشور برشمرد و بیان کرد: در سفر به روسیه زیتون رودبار را معرفی کردیم و قراردادهایی در این خصوص نوشته شده و صادرات در حال انجام است.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار گفت: تولید و صادرات در رودبار باید افزایش پیدا کند و در کنار آن به زنجیره عرضه نیز باید توجه شود زیرا این مهم منجر به ایجاد اشتغال و توسعه پایدار می‌شود.

عباسی با تاکید بر جهاد تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه‌های پزشکی، دفاعی، هوا فضا، صنعت و هسته‌ای افزود: با تلاش‌های صورت گرفته توسط متخصصان داخلی اکنون توانستیم در حوزه سلول‌های بنیادی رتبه نخست و در روش درمان بیماری تالاسمی به روش مغز استخوان رتبه دوم جهان را به دست آوریم

وی با بیان اینکه با افزایش تولید مسکن روستایی که در اولویت نهضت ملی مسکن قرار دارد مساله باز آفرینی شهری مورد تاکید قرار گرفته است، بیان کرد: در حوزه مسکن همه سعی و تلاش ما این است متناسب با نیاز مردم مسکن را ایحاد کنیم.

استاندار گیلان اقدامات دولت سیزدهم در حوزه درمان را در چنذستا گذشته بسیار بی سابقه دانست و افزود:  12 میلیون خدمات درمانی برای مردم رایگان شده است که یک اقدام بی سابقه می‌باشد.
عباسی با اشاره به بازدید از سد دیورش رستم آباد بیان کرد: شبکه آبرسانی در رستم آباد و رودبار باید تجهیز شود و امروز در این راستا بازدیدی از سد دیورش خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در روزهای آینده کانال‌های غرب و شرق آبرسانی می‌شود، گفت: نیاز آبی گیلان یک میلیارد متر مکعب است ولی از سال 1400 این مقدار کاهش پیدا کرده و به ناچار باید تقویم زراعی‌ را اجرایی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • میشل: شکست دادن بارسا جشن گرفتن دارد
  • ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است
  • یادآوری خاطرات با نسخه بدنساز داستان اسباب بازی ها(عکس)
  • امسال تعهدات دولت در حوزه‌های درمان، آب و مسکن به مردم ارائه می‌شود
  • انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار
  • منطقه آزاد چابهار برای توسعه روابط با سرمایه گذاران سریلانکا تفاهم‌نامه امضا کرد
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان